fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Догляд за килимком для йоги Manduka: посібник з безпечного очищення

20.09.2024

Содержание

Як чистити йога-килимок Manduka?

Правильний догляд за йога-матом допомагає продовжити його термін служби, підтримувати його ефективність та зберігати гігієну. Американський бренд Manduka пропонує рішення для повсякденного очищення, дезодорації та відновлення килимків, щоб ваша практика завжди була комфортною та безпечною.

Засоби відходу від Manduka:

  • Refresh – просте щоденне очищення, яке підтримує килимки для йоги свіжими та чистими довше. Безпечно для всіх матеріалів.
  • Restore – відновлюючий засіб, який зміцнює та продовжує термін служби йога-матів із натурального каучуку (серія eKO®). Рекомендується використовувати раз на місяць.
  • Clean – повністю натуральний засіб для глибокої очистки, що вбиває 99,9% мікробів. Підходить для всіх серій, за винятком GRP®.

Вивчіть свій килимок перед тим, як чистити його

Кожен матеріал потребує особливого підходу. Мандука пропонує такі рекомендації щодо догляду за різними серіями:

Серія PRO (PRO, PROlite, PRO Travel) — йога-мати із ПВХ із закритими порами, не вбирають рідину. Легко очищаються щоразу.

Серія eKO (eKO, eKO Lite, eKO Superlite) — з натурального каучуку із закритими порами, легко очищаються, але потребують правильного висихання.

Серія GRP (GRP, GRP Lite, Adapt) — з відкритими порами з поліуретану та каучуку. Їхня основна функція – поглинати вологу та забезпечувати максимальне зчеплення з спітнілими руками. Вимагають особливого догляду, оскільки цей матеріал дуже вбирає вологу.

Серія Foundation (Manduka X, Begin Mats) з TPE із закритими порами, легко очищаються.

Серія Foundation (Manduka X, Begin Mats) з TPE із закритими порами, легко очищаються.

Натуральний спрей для очищення Botanical Cleaner

Botanical Cleaner від Manduka – це повністю натуральний засіб на основі тимолу, який одержують із трав, таких як базилік та чебрець. Тимол має антимікробні властивості, ефективно очищає поверхню, не містить агресивних хімікатів і залишає приємний аромат.

Рослинний спрей-очисник Botanical Cleaner ретельно очищає та знищує 99.9% бактерій. Його можна не змивати або витирати після використання.

  • Підходить для всіх килимків, КРІМ серії GRP® (або інших з поліуретану).
  • На рослинній основі.
  • Очищення за один крок.
  • Без агресивних хімікатів
  • Не викликає роздратування.
  • Вироблено у США.

Засіб для відновлення килимків із натурального каучуку Natural Rubber Yoga Mat Restore

  • Зміцнює та відновлює каучукові йога-килимки.
  • Продовжує термін служби та покращує ефективність
  • Виготовлений з натуральних ефірних олій

Спрей Natural Rubber Yoga Mat Restore від Manduka, що відновлює спрей, розроблений спеціально для догляду за килимками з натурального каучуку, такими як серія eKO®. Формула цього засобу, на основі 100% природних інгредієнтів, допомагає зберегти виріб в ідеальному стані, відновлюючи його поверхню та запобігаючи окисленню. Цей спрей не тільки повертає вашому «помічнику» його первісний вигляд, але значно збільшує його термін служби. Рекомендується використовувати один раз на місяць для досягнення максимального ефекту.
100% натуральний склад

  • Не викликає подразнень
  • Безпечний для домашніх тварин
  • Продовжує термін служби

Спрей для очищення та освіження килимка для йоги Yoga Mat Wash and Refresh

  • Натурально очищує та освіжає
  • Формула спеціально розроблена для щоденного використання
  • Виготовлено з натуральних ефірних олій
  • Підходить для всіх типів матеріалів

Yoga Mat Wash and Refresh створена на основі 100% натуральних інгредієнтів. Цей склад забезпечує ідеальну чистоту вашого йога-мату, видаляючи бруд та плями, і надає йому свіжості після кожного тренування. Використовуйте його регулярно, щоб нейтралізувати неприємні запахи та підтримувати гігієну робочої площини виробу.

Його формула забезпечує подвійну дію: ніжний, але стійкий аромат, який зберігається тривалий час, та ретельне очищення, не знижуючи при цьому зчеплення. Унікальний розпилювач дозволяє легко та рівномірно наносити засіб, забезпечуючи потужний ефект із мінімальними зусиллями.

  • 100% натуральний склад
  • Не викликає подразнень
  • Безпечно для домашніх тварин
  • Приємний, легкий аромат

Часті питання

Чому спрей для очищення і освіження Yoga Mat Wash and Refresh від Manduka кращий за домашні засоби?

Простими словами: компонентами і приготуванням. Спрей від Manduka, як і домашні рішення, створений на воді та ефірних оліях. Але, як відомо, вода та олія не змішуються – принаймні, без додаткових засобів. Американський бренд використовує біологічний солюбілізатор, який допомагає ефірним оліям рівномірно розчинятися у очищеній воді й залишатися у такому стані (а не відділятися й плавати на поверхні). У домашніх умовах цього досягти складно. Далі ретельно змішуються 3 прості інгредієнти в промисловому міксері на швидкості 1700 об/хв (домашній міксер досягає максимуму приблизно 280 об/хв). Це забезпечує баланс води й ефірної олії при кожному розпилюванні.

Чому важлива очищена вода?

Якщо ви коли-небудь купували воду в супермаркеті, ви знаєте, що є багато варіантів води, від природної джерельної до води після зворотного осмосу. Під час виробництва очищувальних засобів багато компаній використовують деіонізовану воду, що є швидким і недорогим рішенням. На жаль, цей процес не видаляє мікроскопічні органічні молекули, що може призвести до утворення плісняви. Щоб боротися з цим, багато компаній додають біоцид до формул своїх очищувачів. Manduka ж для своїх продуктів очищає воду, що не лише нейтралізує мінерали, а й будь-які мікроскопічні органічні молекули. Очищена вода виключає можливість утворення плісняви, оскільки проходить процес, що видаляє всі органічні домішки. Це дозволяє уникати використання додаткових хімікатів і знижує ризик подразнень.

Чи не зроблять ефірні олії килимок для йоги слизьким?

Більшість йога-килимків мають закриту пористу структуру, яка запобігає вбиранню рідин. Коли ви наносите будь-яку рідину на йога-мат, вона залишається на поверхні, доки не буде видалена. Якщо нанести чисту ефірну олію безпосередньо на виріб, це дійсно може зробити його слизьким. Однак завдяки ретельно підібраній формулі, очищувальний засіб Manduka Mat Wash and Refresh рівномірно розпилює суміш ефірної олії та води по поверхні, створюючи легкий захисний шар. Хоча ефірні олії можуть накопичуватися з часом, косметичні олії на основі квітів, використані у цьому засобі, мінімізують ризик негативного впливу на зчеплення.

Як часто потрібно чистити йога-мат?

Кожен раз, коли ви використовуєте йога-килимок, ваше тіло залишає на його верхньому шарі частинки шкіри та поту. З часом ці матеріали сприяють росту мікробів (що викликає неприємний запах). Рекомендується використовувати Mat Wash and Refresh після кожного тренування, щоб зменшити появу плям і запаху. Щонайменше, раз на тиждень слід очищати місця частого дотику. Загалом, ретельніше чистити слід мат тільки тоді, коли ви відчуваєте, що він забруднився. Якщо ви займаєтесь вдома і ніхто в домі не хворіє, вам не потрібно часто проводити глибоке очищення. Однак, враховуючи поточне безсимптомне поширення COVID-19, ретельне очищення раз на тиждень є гарною ідеєю. Якщо ви займаєтесь у студії, ретельно очищайте килимок (з обох боків) після кожного заняття. Manduka рекомендує використовувати натуральний очищувач «Botanical Cleaner».

Чи можна використовувати дезінфікуючі серветки для йога-мату, наприклад Lysol/Clorox?

Не рекомендується. Використання дезінфікуючих серветок не є найкращим рішенням. По-перше, щоб дезінфікуючий засіб був ефективним, вся робоча площа повинна залишатися вологою протягом 4-5 хвилин. Це складно досягти маленькою серветкою на великій поверхні. По-друге, активні інгредієнти в цих дезінфікуючих засобах (які фактично вбивають віруси) можуть негативно впливати на термін служби вашого килимка. Якщо ж ви використовуєте такі засоби для очищення, з часом обов’язково ретельно промивайте поверхню і витирайте всі залишки засобу. Оскільки після тривалого контакту шкіри з такими хімічними дезінфікуючими засобами багато людей відчувають від легких до важких алергічних реакцій. Фактично, активний інгредієнт у серветках Clorox – гіпохлорит натрію, якому EPA (Агентство з охорони навколишнього середовища США) присвоїло найвищий ступінь токсичності через сильне пошкодження шкіри й очей. Активний інгредієнт у серветках Lysol – алкілдиметилбензиламоній хлорид вважається сильно подразнювальним для очей і шкіри згідно з висновком EPA.

Якщо серветки Lysol/Clorox не підходять для йога-килимка, чи є альтернатива?

Бренд Manduka провів значні дослідження з цього питання і запустив у виробництво власний натуральний очищувач на рослинній основі Botanical Cleaner, який ретельно очищає за один крок і знищує 99,9% бактерій. Не потребує змивання або протирання після використання.

Скільки часу потрібно залишати дезінфікуючий засіб на килимку?

Як зазначено вище, дуже важливо дати дезінфікуючому засобу час. Ознайомтеся з інструкціями на продукті, щоб дізнатися, як довго слід залишати засіб на поверхні. Це може зайняти більше часу, ніж ви думаєте. І, як уже згадувалося, обов’язково ретельно промийте виріб після того, як очищувач виконає свою роботу. Також важливо зазначити, що дезінфікуючі засоби можна використовувати лише на непористих поверхнях. Килимки, призначені для вбирання вологи, як серія GRP (використовуються для гарячої йоги), ніколи не слід обробляти дезінфікуючими засобами, оскільки рідина буде вбиратися в матеріал і її неможливо видалити.

Чи можна використовувати відбілювач для очищення йога-килимка?

Ні, НЕ МОЖНА використовувати відбілювач. Це один з найагресивніших очищувачів як для йога-мату, так і для людини. Рекомендуємо використовувати одне з дезинфікуючих засобів Manduka, схвалених EPA (Агентство з охорони навколишнього середовища США), дотримуючись усіх інструкцій з використання, і обов'язково ретельно промивати йога-килимок після цього. Уникайте розчинників або агресивних хімікатів, оскільки вони руйнують виріб.

Чи можна прати йога-мат у пральній машині?

Ні. Пральна машина може пошкодити структуру килимка, що призведе до його швидкого зносу. Краще очищати вручну, використовуючи м'яку тканину і відповідний очищувач.

Чи окислюється серія eKO®, як інші каучукові килимки, представлені на ринку?

Окислення, або зміни кольору і текстури, є побічним продуктом усіх натуральних гумових виробів. Зберігання вашого килимка eKO® у сухій середовищі, подалі від сонячного світла, продовжить його термін служби. Для оптимального догляду перед кожним використанням протирайте його водою і очищайте (за необхідності) за допомогою дезинфікуючого засобу Natural Rubber Yoga Mat Restore.

На моєму килимку з натурального каучука з'явилися білі плями. Чи означає це, що він зіпсований?

Натуральний каучук схильний до процесу, відомого як окислення, коли килимок підлягає впливу кисню і світла. Тому ми не рекомендуємо залишати його під прямими сонячними променями на тривалий час. Зміна кольору або білі плями можуть з'явитися в результаті надмірного впливу сонячного світла. Якщо це станеться, не хвилюйтеся, ваш килимок можна очистити за допомогою очищувача, спеціально розробленого для відновлення гумових йога-матів.

Як очистити мій килимок для йоги серії eKO?

Без замочування або занурення у воду. Використовуйте Yoga Mat Refresh для щоденного догляду, щоб підтримувати чистоту йога-килимка. Раз на місяць розподіліть щедру кількість Natural Rubber Yoga Mat Restore на всю поверхню, звертаючи особливу увагу на частини виробу, які почали втрачати колір. Дайте засобу 5 хвилин, потім обережно протріть йога-мат чистою тканиною, перш ніж згорнути або почати практику. Ми не рекомендуємо очищати йога-мат за допомогою садового шланга, класти його у ванну, душ, пральну машину або використовувати пилосос. Оскільки це, ймовірно, пошкодить виріб до такої міри, що його не вдасться відновити. Не залишайте мат під сильними сонячними променями. Не використовуйте мило для очищення, оскільки це порушить ефективність і цілісність матеріалу. Метод очищення з використанням солі не призначений для килимків серії eKO®.

Як доглядати за йога-матом серії PRO?

У процесі використання і старіння йога-мат PRO буде ставати кращим: поверхня стане більш шорсткою, тим самим зменшуючи ковзання. Підтримуйте хороший стан мата, протираючи його після кожного тренування спреєм Manduka Mat Wash & Refresh. Розпиліть засіб по всій поверхні, чистою тканиною протріть мат досуха перед скручуванням або використанням. Ніколи не замочуйте, не мийте у душі і не занурюйте його у воду. Зберігайте у прохолодному сухому місці. Для ретельного очищення: Обильно розпиліть очищувач Botanical Cleaner, поки поверхня не стане вологою. Дайте постояти 1-2 хвилини. Чистою тканиною акуратно протріть ділянки з брудом або плямами. Висушіть йога-мат перед скручуванням або практикою.

Як доглядати за йога-матом серії GRP®?

Килимки цієї серії призначені для вбирання вологи. Їх не слід обробляти дезинфікуючими засобами, оскільки рідина буде вбиратися у матеріал, і його неможливо повністю очистити. Для щоденного очищення: зберігайте свій GRP-мат свіжим і чистим, протираючи його після кожного тренування за допомогою спрею Manduka Mat Wash & Refresh. Використовуйте чисту тканину, щоб витерти мат досуха перед скручуванням або використанням. НЕ використовуйте Botanical Cleaner від Manduka на килимках серії GRP®.

Як доглядати за килимком серії Begin?

Для того щоб зберегти килимки Begin у відмінному стані, використовуйте після кожного тренування спрей Mat Wash & Refresh. Розпиліть спрей по всій поверхні, а чистою тканиною протріть його досуха перед скручуванням або використанням. Ніколи не замочуйте, не мийте у душі і не занурюйте його у воду. Зберігайте у прохолодному сухому місці. Для ретельного очищення: Обильно розпиліть очищувач Botanical Cleaner, поки йога-килимок не стане вологим. Дайте постояти 1-2 хвилини. Використовуйте чисту тканину, щоб акуратно протерти будь-які ділянки з брудом або плямами. Висушіть килимок для йоги перед скручуванням або практикою.

Як доглядати за моїм килимком для йоги з серії Manduka X?

Для догляду за килимком для йоги і фітнесу Manduka X використовуйте засіб Mat Wash & Refresh. Розпиліть спрей по всій поверхні. Зверніть увагу: через шорстку текстуру Manduka X вам може бути зручніше використовувати вологу тканину для протирання килика. Нанесіть більше очищувача, якщо потрібно. Висушіть перед скручуванням або використанням. Ніколи не замочуйте, не мийте у душі і не занурюйте йога-килимок у воду. Зберігайте у прохолодному сухому місці. Для ретельного очищення: Обильно розпиліть очищувач Botanical Cleaner від Manduka, поки йога-мат не стане вологим. Дайте постояти 1-2 хвилини. Використовуйте чисту тканину, щоб акуратно протерти будь-які ділянки з брудом або плямами. Висушіть килимок для йоги перед скручуванням або використанням.

Як ви радите очищати йога-блоки?

Використовуйте для регулярного очищення Mat Wash & Refresh. Для ретельної дезінфекції блоків використовуйте Manduka's Botanical Cleaner.

Чи є очищувачі Mat Wash and Refresh та Natural Yoga Mat Restore повністю натуральними?

Так. Аромати цих очищувачів з 100% натуральних матеріалів, визначені стандартом ISO 9235:2013. Це найвищий стандарт у парфумерії. Він визначає натуральні ароматичні сировинні матеріали як отримувані з рослин шляхом дистиляції, пресування та екстракції. Синтетично реконструйовані ефірні олії, синтетичні, подібні до натуральних інгредієнтів, і навмисно хімічно модифіковані сировинні матеріали (наприклад, хімічна ацетиляція ефірної олії) не можуть бути використані в ароматичних сполуках, які описуються як натуральні. Асоціація натуральних продуктів йде ще далі, не дозволяючи використання нафтохімічних розчинників у процесі екстракції, тому концентрати, виготовлені з використанням гексану, не допускаються.

Чим відрізняється Manduka Botanical Cleaner від інших дезінфікуючих засобів?

Botanical Cleaner від Мандука – це повністю екологічний, на основі природних інгредієнтів рослинний розчин, який ретельно очищає та усуває 99,9% бактерій. Інші побутові очищувачі не є рослинними, тобто вони виготовлені з розчинників або агресивних хімічних речовин, які будуть руйнувати верхній шар йога-мату. Botanical Cleaner спеціально розроблений без агресивних хімічних речовин, не вимагає ополіскування після використання і не є подразником.