fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Рецепти млинців з безглютенового борошна

09.02.2018

Незабаром Масляна, але багато людей, які стежать за своїм харчуванням, відмовляють собі в задоволенні поласувати млинцями, тому що у традиційному виконанні це зовсім не вегетаріанська страва. Якщо Вас також це турбує, не засмучуйтесь. Спеціально для вас наша команда підготувала кілька рецептів млинців без використання борошна, що містить глютен, яєць та коров’ячого молока.

З метою мінімізувати в рецептах глютен можна використовувати кукурудзяну, нутову, рисову, мигдальну, кокосову, борошно, з крупи зеленої гречки, каштану, кіноа. Кожна має свій особливий смак, аромат та властивості. Експериментуйте, з’єднуйте різні та шукайте свої ідеальні пропорції.

Як варіант, можна взяти цільнозернову пшеничну, зі спельти, жита, вівса. У них є глютена, але це краще, ніж очищена біла.

Якщо ви виключаєте з раціону яйця, то можете їх замінити порошком із насіння льону/чіа.

Тісто на тонкі млинці має бути рідким. Випікати з обох боків на розігрітій сковороді, злегка змащеній. Для змащування сковороди найкраще використовувати рафіновану олію кокосу (підходить для смаження) або топлене гхі.

Тонкі з гарбузом

Продукти

1 ст. гарбузового пюре 1 1/2 ст. борошна (будь-який, на ваш вибір) 1 ст. води 1/4 ст. порошку із насіння льону + 3/4 ст. води (замочити) 3 ст. л. будь-якого натурального підсолоджувача, наприклад фінікового сиропу, кокосового цукру 1/4 ст. олії кокосу або топленого гхі сіль за смаком

Можете додати спеції: ваніль, кориця, мускатний горіх, порошок імбиру, гвоздика.

Приготування

1. Гарбуз відваріть, подрібніть блендером.

2. Залийте мелене насіння льону холодною водою, дайте настоятися 15 хв.

3. Ретельно змішайте усі інгредієнти до однорідного стану.

За рахунок гарбуза млинці виходять гарного жовтого кольору.

Млинці з гарбузом рецепт

Італійські з каштанового борошна

Цей рецепт дуже простий, але незвичайний, завдяки особливому горіховому смаку та аромату каштанового борошна.

Складові

250 г каштанового борошна

склянка води (250 мл)

1 ст. олії рослинної

трохи солі

Приготування

Змішайте все міксером і дайте масі трохи постояти.

Ці млинці виходять трохи товщі звичайного, більше схожі на коржики.

Традиційно їх подають із сиром рікотта та медом, але ви можете запропонувати гостям свої добавки.

Італійські млинці з каштанового борошна: рецепт

З мигдальним молоком

Складові

120 г будь-якого безглютенового борошна на ваш вибір (з кіноа, рисового та ін.)

склянка (250 мл) мигдального молока

1 ст. л. олії кокосу

дрібка солі

Приготування

Ретельно змішайте все та залиште тісто на 30 хв у холодильнику.

Для того, щоб надати тесту солодкий смак, використовуйте будь-який натуральний підсолоджувач, наприклад, фініковий сироп.

Млинці за цим рецептом можуть рватися, перевертайте акуратно.

З амарантовим борошном

Амарант багатий на білки, вітаміни, мікро і макроелементи, а значить, млинці з такого борошна виходять не тільки незвичайними на смак, але і корисними.

Складові

300 г амарантового борошна

400 мл води, молока (коров’ячого чи рослинного)

2 яйця

3 ст.л рослинної олії

2 ст. меду чи солодкого сиропу

сіль та спеції за смаком

Приготування

Змішайте спочатку всі сухі компоненти, а потім додайте рідину. Ретельно перемішайте тісто вінчиком чи міксером.

З вівсянки

Продукти

1 ст. вівсяних пластівців, подрібнених на борошно

1,5 ст. рослинного молока

0,5 ст. л. порошку з насіння льону або чіа

трохи солі

Приготування

Це основний рецепт, з якого можна зробити солодкі чи солоні млинці. Для насолоди використовуйте кокосовий цукор, фініковий сироп.

Ретельно змішайте усі інгредієнти за допомогою міксера чи блендера.

Якщо тісто стало занадто густим через лляне насіння, просто додайте ще рідини до оптимальної густоти.

З чим їдять

Якщо цю страву ви готуєте не часто, забудьте про правильне поєднання продуктів. Присмачуйте їх добавками на ваш смак: сметана, згущене молоко, шоколадно-горіхова паста, варення, мед, кленовий сироп або з топінамбуру. Для несолодкої начинки можна взяти м’який сир або сир із зеленню, обсмажену капусту з грибами тощо.

Смачного!