Знаєте, що поєднує зелень, крім вітамінів та свіжого смаку? Те, що потрібно встигнути насолодитися смачними, корисними салатами у сезон!
Огірок + сир + зелена цибуля з нежирною сметаною, йогуртом або просто олією – це, звичайно, класика, але щоб осінні страви не виглядали на вашому столі рутинно і одноманітно, пропонуємо кілька рецептів відмінних нетривіальних салатів.
Салат зі шпинатом та сочевицею
Складові:
1. Відварити зелену сочевицю (залити гарячою водою у співвідношенні 2:1, довести до кипіння, додати гілочку чебрецю та пропущений через прес часник, варити 30 хв). Відкинути на друшляк.
2. Запекти перець. Вийняти з духовки і щільно зав’язати в целофановому пакеті на 15 хв (щоб легше чиститись). Нарізати кубиком.
3. Нарізати кубиком фету.
4. Заправка: змішати оливкову олію з темним оцтом бальзамічним, посолити і поперчити.
5. Шпинат вимити та висушити, порвати руками.
6. На шпинат викласти варену сочевицю, перець, посипати фетою та полити заправкою.
Салат з квасолею та руколою
Складові:
1. Запікаємо червоний перець на максимумі в духовці до появи підпалин. Далі – у пакет і щільно зав’язати на 15 хв. Зняти шкірку. Порізати.
2. Рукколу перебрати, промити, висушити, порвати.
3. Заправка: часник через прес змішати з копченою паприкою та оливковою олією.
4. Банку квасолі відкрити, злити рідину.
5. Змішати рукколу, перець, квасолю, заправити, присолити та посипати пармезаном.
Салат з пасти з овочами та сиром
Складові:
. Відварити пасту в підсоленій воді (можна взяти звичайну, або цікавішу і весняну версію).
2. Редиска, огірок та помідори помити і нарізати.
3. Окремо в мисці змішати сир з порізаним кропом, сіллю та перцем.
4. Заправка: оливкова олія + бальзамічний оцет (можна замінити на соєвий соус).
5. Змішати пасту з овочами, за допомогою кавової ложечки зробити сирні кульки, викласти зверху.
6. Полити заправкою, прикрасити зеленою цибулею.
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.