fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Щоб літо не закінчувалось!

07.09.2017

Знаєте, що поєднує зелень, крім вітамінів та свіжого смаку? Те, що потрібно встигнути насолодитися смачними, корисними салатами у сезон!

Огірок + сир + зелена цибуля з нежирною сметаною, йогуртом або просто олією – це, звичайно, класика, але щоб осінні страви не виглядали на вашому столі рутинно і одноманітно, пропонуємо кілька рецептів відмінних нетривіальних салатів.

Салат зі шпинатом та сочевицею

Складові:

  • Шпинат — 200 г
  • Сочевиця — 150 г зелена
  • Перець болгарський – 1 шт. червоний
  • Фета — 100 г
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Оцет — 2 ст. л. бальзамічний або темний рисовий
  • Часник – 1 зуб.
  • Чебрець – 1 шт. гілочка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний — за смаком

 

1. Відварити зелену сочевицю (залити гарячою водою у співвідношенні 2:1, довести до кипіння, додати гілочку чебрецю та пропущений через прес часник, варити 30 хв). Відкинути на друшляк.

2. Запекти перець. Вийняти з духовки і щільно зав’язати в целофановому пакеті на 15 хв (щоб легше чиститись). Нарізати кубиком.

3. Нарізати кубиком фету.

4. Заправка: змішати оливкову олію з темним оцтом бальзамічним, посолити і поперчити.

5. Шпинат вимити та висушити, порвати руками.

6. На шпинат викласти варену сочевицю, перець, посипати фетою та полити заправкою.

Салат з квасолею та руколою

Складові:

  • Рукола — 100 г
  • Квасоля консервована — 200 г біла
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Пармезан — 30 г
  • Паприка солодка — 1 щіпка (-і) копчена
  • Сіль за смаком

 

1. Запікаємо червоний перець на максимумі в духовці до появи підпалин. Далі – у пакет і щільно зав’язати на 15 хв. Зняти шкірку. Порізати.

2. Рукколу перебрати, промити, висушити, порвати.

3. Заправка: часник через прес змішати з копченою паприкою та оливковою олією.

4. Банку квасолі відкрити, злити рідину.

5. Змішати рукколу, перець, квасолю, заправити, присолити та посипати пармезаном.

Салат з пасти з овочами та сиром

Складові:

  • Макаронні вироби — 200 г
  • Редиска — 6 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Помідори чері — 8 шт.
  • Сир — 120 г
  • Кріп — 3 гілочки
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Оцет — 2 ст. л. (бальзамічний оцет)
  • Сіль за смаком
  • Цибуля зелена — 2 гілочки
  • Перець чорний — за смаком

 

. Відварити пасту в підсоленій воді (можна взяти звичайну, або цікавішу і весняну версію).

2. Редиска, огірок та помідори помити і нарізати.

3. Окремо в мисці змішати сир з порізаним кропом, сіллю та перцем.

4. Заправка: оливкова олія + бальзамічний оцет (можна замінити на соєвий соус).

5. Змішати пасту з овочами, за допомогою кавової ложечки зробити сирні кульки, викласти зверху.

6. Полити заправкою, прикрасити зеленою цибулею.