fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Приховані погрози у корисному продукті

09.03.2017

4 (1)Оливкова олія почала продаватися у нас у широкому асортименті досить давно, але й назвати цей продукт звичним та характерним для нашої країни складно. Тим не менш, специфічний присмак і запах оливкової олії першого віджиму поступово стає дедалі популярнішим серед українців. До речі, за останні сім років споживання олії оливи зросло в Україні приблизно сім разів.

Є достатньо причин його популяризації: це високий вміст в оливковій олії компонентів, корисних для здоров’я, інтерес до європейської кухні, широке використання в косметології (догляд за шкірою і волоссям) і багато інших. Але, найбільше, мабуть, ми цінуємо олію оливи як мега корисний продукт харчування. Завдяки новітнім дослідженням виявлено нову корисну властивість оливкової олії (серед десятків давно відомих) – виявилося, що вона здатна захищати кістки. У представників народів-чемпіонів із споживання оливкової олії виявлено найвищий рівень білка остеокальцину (маркер міцності кісткової маси) і, відповідно, низький рівень захворюваності на остеопороз.

У магазині yogamarket можна купити якісні оливкові олії, у тому числі органічні, з відповідними позначеннями на упаковці. Багато покупців сумніваються, чи потрібно купувати дорожче «органічне» масло, адже товар із Європи, на їхню думку, має бути безпечним у будь-якому разі. До того ж, оливкові дерева – рослини порівняно невибагливі та не потребують великої кількості пестицидів.

Але це не зовсім так: оливки можуть бути атаковані і зрештою знищені різноманітними паразитами, такими як, наприклад, маслинна муха – один із найсерйозніших шкідників у вирощуванні оливок. Крім того, оливкові дерева схильні до негативного впливу багатьох грибів і бактерій.

Ярлик «organic» підтверджує, що у процесі вирощування не застосовувалися жодних хімічних засобів. До того ж, контроль кількості пестицидів залежить від багатьох факторів: регіону вирощування, законів щодо використання добрив кожної конкретної країни, принципів самого виробника.

Органічна олія – це мінімальний рівень пестицидів. Також такий знак не отримає продукт, виготовлений:

– з використанням неорганічних добрив (фосфатів тощо)

– ґрунтів, які удобрювалися неорганічними добривами в недавньому минулому

– з відсутністю документального підтвердження проведення досліджень продукції.

Виробникам обходиться недешево дотримання перерахованих вище умов, тому відмінність у ціні органічної оливкової олії цілком логічна та закономірна.