Якщо ви шукаєте рецепти вегетаріанських страв або хочете заощадити кошти та час на кухні, то найкращим вибором стане консервована квасоля та інші бобові. Цей доступний інгредієнт багатий на рослинні волокна, фолієву кислоту і калій, крім того, має низький вміст жиру і холестерину, що робить його здоровим вибором для серцево-судинної системи.
Швидше за все, у вас є кілька банок у запасі, а оскільки консервована квасоля вже приготовлена та готова до використання, це скорочує час приготування страви. Так що наступного разу, коли не знатимете, що зробити на обід, візьміть банку квасолі та один із цих смачних рецептів.
Літня страва з молодої кукурудзи та бобів
Основою цього легкого та простого рецепту для спекотних літніх місяців є молода кукурудза та зелені боби. Додайте яскраві овочі, наприклад, солодкий перець, помідори, цибуля, сезонні свіжі трави та всього за 20 хвилин у вас на столі недорога та смачна страва. Цей салат із молодої кукурудзи та бобів відмінно поєднується зі смаженою рибою, нежирним м’ясом або вегетаріанським бургером.
Повний рецепт дивіться у нашому блозі: https://goo.gl/McTbTN
Марокканський нут у кишені
Нут (баранячий горох) є відмінним джерелом клітковини (1 порція відповідає половині добової норми, що рекомендується), білка і цинку, тому радимо запастися цим цінним продуктом!
У вас займе всього 20 хвилин від початку приготування страви до упаковки в кишеньки, роль яких може виконати розрізана пітта. Нут спочатку обсмажується, а після тушкується 5-7 хвилин у суміші томатів, апельсинового соку та спецій. Можете взяти суміш червоного та кайєнського перців, коріандр, імбир, корицю та часник. Ще гарячим покласти у розігріті кишені, подавати із салатом.
Повний рецепт дивіться у нашому блозі: https://goo.gl/Mbh4by
Рагу з білої квасолі
Біла квасоля киднів (родич червоної квасолі киднів) при кулінарній обробці отримує ніжну кремову текстуру, що робить її ідеальними інгредієнтом для простої тушкованої страви, такого як рагу. Скориставшись соковитими сезонними томатами та свіжими травами, наприклад, базиліком та м’ятою, ви швидко приготуєте страву, яка стане однією з ваших улюблених для літніх обідів. Для приготування вам знадобиться оливкова олія, бальзамічний оцет і цибуля.
Повний рецепт дивіться у нашому блозі: https://goo.gl/KNL6wT
Фарширований перець з чорною квасолею, грибами та квіноа
Майже всі знайомі з традиційним фаршированим перцем, заповненим рисом та м’ясним фаршем, але кілька порад полегшать класичний рецепт для літа. У цьому новому вегетаріанському рецепті чорна квасоля та гриби займають місце червоного м’яса, а квіноа замінює рис. Усі інгредієнти начинки протушкуйте з томатним соусом, часником та спеціями. Начиніть підготовлені перці та запікайте у вертикальному положенні 15-20 хвилин.
Страва виходить ситною, але без насичених жирів та холестерину.
Повний рецепт дивіться у нашому блозі: https://goo.gl/CyE5UB
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.