Содержание
70% успіху в процесі зниження ваги займає правильне харчування! Баланс калорій не тільки позитивно впливає на зменшення сантиметрів та кілограмів, але й покращує загальний стан організму, наповнює його енергією та необхідними речовинами для зміцнення та гарного самопочуття. Для здорового схуднення важливо не лише обмежити себе у певних продуктах, але й підібрати такий раціон, який буде поживним та принесе користь.
Багаті на клітковину, білки та інші поживні компоненти. Це джерело білка, рослинних омега-3 жирних кислот, відомих як альфа-ліноленова кислота (ALA). Результати, опубліковані в Міжнародному журналі наукових досліджень у галузі медичних наук, показали, що ALA допомагає привести до норми глюкозу, рівень холестерину і навіть регулювати артеріальний тиск.
Переваги: сприяють травленню, регулюють інсулін, підвищують термогенез (процес, який допомагає спалювати жир) та балансують гормони.
Як використовувати? Молоте насіння льону корисніше, оскільки краще засвоюється. Подрібненим насінням добре посипати салати, супи, різні види круп. Також їх можна вживати самостійно, але після прийому слід пити багато рідини.
Достатньо приймати 1 столову ложку меленого насіння льону двічі-тричі на день.
Є джерелом мононенасичених та омега-6 жирів, покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на сечостатеву систему, ефективно регулюють цукор у крові. Сприяють лужності, нейтралізуючи кислотність. Багаті на цинк, який стимулює метаболізм, допомагає в нарощуванні м’язів.
Гарбузове насіння можна вживати самостійно, або як добавку до супів, салатів, смузі.
Щоденна доза 1-2 ст. л. на день для здорового схуднення.
Багаті жирними кислотами омега-3, білками, K, Mg, Zn, Fe не містять глютену. Вони наповнені біоактивними сполуками, такими як поліфеноли та ізофлавони, які впливають на скорочення судин і, таким чином, запобігають порушенню серцевого та артеріального тиску. Вважаються одним із найздоровіших продуктів харчування у світі.
Застосування: кіноа готується також, як і рис, можна використовувати як начинку.
Багаті омега-3, ефективно знижують рівень цукру в крові та зменшують ризик серцево-судинних захворювань. Це насіння одне з найдрібніших, але чи не найпоживніших, і має багато корисних елементів. За даними Гарвардської школи громадського здоров’я, дві столові ложки насіння чиа містять 11 г клітковини, 4 г білка та 7 г ненасичених жирів. Вони багаті на K, Mg, Fe та інші мікроелементи. Насіння має харчові волокна, які допомагають організму краще засвоювати мінерали. Це дуже багате джерело фітонутрієнтів, які мають сильні антиоксидантні, протизапальні та антигіперліпідемічні властивості.
Чіа потрібно замочувати на ніч або кілька годин. Використовуйте їх у десертах, як намазку або з молоком. Для дорослих бажано приймати 15-20 г, тоді як дітям віком від 10 до 18 років – 10 г продукту на день.
Насіння кунжуту є чудовим джерелом лігнанів, які сприяють зниженню рівня холестерину. Продукт містить п’ять основних поживних речовин: цинк, магній, кальцій, клітковину та вітамін Е, є джерелом мінералів. Його клітковина сприяє метаболізму.
Насіння має насичений смак і його можна додавати в будь-яку страву, щоб покращити його смакові якості. Ви можете посипати ними крупи, додати до сиру або до фруктових смузі. Здебільшого їх використовують як начинку чи приправу до основної страви. Ви можете вживати від 15 до 25 г насіння кунжуту на день.
Їжте це насіння протягом дня і відкрийте для себе один із дієвих секретів схуднення, який дарує природа!
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.