Перець фарширований грибами – дуже популярна страва навіть у м’ясоїдів. Воно заслуговує на увагу за велику варіативність – використовуючи різні інгредієнти, можна щоразу отримувати зовсім інший результат! Спробуйте зовсім по-новому – рецепт з кіноа та чорною квасолею.
Перці, фаршировані кіноа, чорною квасолею та грибами.
Складові:
✓ 2 столові ложки оливкової олії та ще трохи для запікання;
✓ середню цибулю, дрібно нарізати;
✓ 3 зубчики часнику, подрібнити;
✓ 2 чашки дрібно нарізаних печериць;
✓ столова ложка негострого меленого чилі;
✓ чайна ложка солі;
✓ 0,5 склянки сирої крупи кіноа;
✓ банку томатного соусу (425 г);
✓ 4 великі червоні болгарські перці;
✓ 1,5 склянки відвареної чорної квасолі (або банку консервованої (425 г), рідину злити та промити);
✓ чайна ложка кленового сиропу;
✓ свіжа кінза для прикраси.
Приготування:
⇒ Візьміть 4-літрову каструлю. Обсмажуйте цибулю на середньому вогні 3-5 хвилин до прозорості. Додайте часник та гриби, тушкуйте протягом 5 хвилин, поки печериці не дадуть вологу. Туди ж мелений чилі та сіль. Всипте крупу кіноа і додайте склянку томатного соусу (збережіть решту) разом з чвертю склянки води. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи час від часу.
⇒ За цей час розігрійте духовку до 175 ° C і підготуйте перець. Обріжте верхівки та видаліть насіння. Злегка змастіть оливковою олією та підсоліть. Викладіть у форму для випікання верхівками донизу. Поставте в духовку хвилин на 10, щоб вміст пом’якшав. Потім дістаньте перець, духовку не вимикайте.
⇒ Коли начинка з кіноа буде готова, додайте квасолю та кленовий сироп. Наповніть перчики підготовленою начинкою і викладіть у форму для випікання у вертикальному положенні. Влийте томатний соус, що залишився, і випікайте протягом 15 хвилин. Дістаньте свято живота з духовки, приправте кінзою та подавайте.
⇒ Вийде 4 великих фаршированих перці.
Смачного!
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.