fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Рецепт з кіноа

04.04.2017

Перець фарширований грибами – дуже популярна страва навіть у м’ясоїдів. Воно заслуговує на увагу за велику варіативність – використовуючи різні інгредієнти, можна щоразу отримувати зовсім інший результат! Спробуйте зовсім по-новому – рецепт з кіноа та чорною квасолею.

Перці, фаршировані кіноа, чорною квасолею та грибами.

Перці, фаршировані кіноа, чорною квасолею та грибами

Складові:

✓ 2 столові ложки оливкової олії та ще трохи для запікання;

✓ середню цибулю, дрібно нарізати;

✓ 3 зубчики часнику, подрібнити;

✓ 2 чашки дрібно нарізаних печериць;

✓ столова ложка негострого меленого чилі;

✓ чайна ложка солі;

✓ 0,5 склянки сирої крупи кіноа;

✓ банку томатного соусу (425 г);

✓ 4 великі червоні болгарські перці;

✓ 1,5 склянки відвареної чорної квасолі (або банку консервованої (425 г), рідину злити та промити);

✓ чайна ложка кленового сиропу;

✓ свіжа кінза для прикраси.

Приготування:

⇒ Візьміть 4-літрову каструлю. Обсмажуйте цибулю на середньому вогні 3-5 хвилин до прозорості. Додайте часник та гриби, тушкуйте протягом 5 хвилин, поки печериці не дадуть вологу. Туди ж мелений чилі та сіль. Всипте крупу кіноа і додайте склянку томатного соусу (збережіть решту) разом з чвертю склянки води. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи час від часу.

⇒ За цей час розігрійте духовку до 175 ° C і підготуйте перець. Обріжте верхівки та видаліть насіння. Злегка змастіть оливковою олією та підсоліть. Викладіть у форму для випікання верхівками донизу. Поставте в духовку хвилин на 10, щоб вміст пом’якшав. Потім дістаньте перець, духовку не вимикайте.

⇒ Коли начинка з кіноа буде готова, додайте квасолю та кленовий сироп. Наповніть перчики підготовленою начинкою і викладіть у форму для випікання у вертикальному положенні. Влийте томатний соус, що залишився, і випікайте протягом 15 хвилин. Дістаньте свято живота з духовки, приправте кінзою та подавайте.

⇒ Вийде 4 великих фаршированих перці.

Смачного!