fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Аквафаба: як приготувати і для чого?

05.07.2016

Рідина, що отримала назву аквафабу, може використовуватися як веганська альтернатива молочним продуктам і яйцям у всьому, від меренги до майонезу. Що це таке?

Аквафаба — це може бути вода, яку ви використовували для варення бобових (чечевиця, бобі та горох, зокрема нут), або рідина з консервованих версій цих продуктів. Найціннішим вважається відвар бобів або нуту. При збиванні рідина набуває повітряної текстури, що нагадує збиті яєчні білки, збиті вершки або молочну піну.

1GGDr6i0Qrc

На відміну від квіноа або калі, аквафабу — не загальновідомий харчовий продукт, який використовувався протягом тривалого часу, а потім раптом став популярним мега. Історія почалася з французького кухаря на ім’я Жоель Росел, який почав експериментувати з рідинами з-під консервованих продуктів у пошуках альтернативи яйцям у 2014 році.

Для більшої частини відео та рецептів онлайн використовується потужний автоматичний міксер з чашею та великим округлим віночком.

Ручний міксер теж варіант, хоча зазвичай потрібно більше часу на збивання, і, можливо, не вдасться отримати таку ж консистенцію як в стаціонарному міксері.

Блендер не підходить, тому що лопасті ножа руйнують піну.

Чому краще з домашнього відвару?

– Більше поживних речовин! Будь-яке зерно, яке може прорости, містить більше поживних речовин, аніж консерви. Консервовані бобові зручні, але не проростають. Сушені — проростають!

– Деякі консервовані продукти містять небажані інгредієнти.

Спосіб приготування:

Замочіть сухий нут у воді проти ночі. Одна склянка сушеного нуту перетвориться на 2.5 склянки після замочування.

Ви можете отримати більш “сильне” безе, не замочуючи бобові заздалегідь. Тим не менш, вимочений нут вариться набагато швидше, а боби виходять ніжними та смачними.

Злийте воду. Покладіть нут у каструлю і залийте водою приблизно на 2 пальці вище за рівень бобових. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні до м’якості. Це триватиме близько 50 хвилин.

Шумівкою виловіть нут із води. Помістіть його в скляну банку або в інший безпечний контейнер для охолодження. Продовжуйте уварювати воду, доки її не залишиться приблизно 1.5-2 склянки. Охолодіть відвар. Зберігати можна у холодильнику 3-4 дні.

zefir-b

keks

Choko_muss