Не важливо, хто постійно вимагає солоденького – Ваша дитина чи душа – потрібно вміти запропонувати корисну альтернативу, яка виявиться гідною заміною не лише за складом, а й до смаку. Що може розчарувати більше, ніж апетитний, але несмачний торт чи цукерка?
Рішення: смачний та здоровий брауні на основі маша
Це рецепт відмінних шоколадних брауні без борошна, яєць або олії – зі 100% рослинних компонентів, справжні ласощі для веганів. Рецепт дуже простий і навіть якщо ви не вмієте випікати, зіпсувати його складно. Тим, хто скептично налаштований до вегетаріанської та веганської кухні, краще не розповідати секретний інгредієнт, доки вони не скуштують. Їм обов’язково сподобається, тоді можна сказати, в чому секрет.
Кондитерські шоколадні чіпси високої якості важко знайти, тому можна замінити їх хорошим шоколадом з високим вмістом какао. Підійде темний, де понад 80% какао. Його треба порубати на дрібні шматочки. Посипавши крихтою брауні зверху, ви отримаєте мега-шоколадний багатий смак.
Маш можна використовувати консервований, але його приготування не займає багато часу, тому краще готувати свіжу порцію самому – виходять м’які ніжні боби, які чудово підходять для цієї випічки. Ідеально навіть без замочування виходить у мультиварці чи скороварці.
Вівсяне борошно легко добути за допомогою кавомолки зі звичайних вівсяних пластівців або швидкого приготування.
Приступимо.
Загальний час: 35 хв. Вихід: 9 порцій. Калорії: 90 кал.
Складові
1½ склянки/300 г приготовлених бобів мунг (або 1 банка консервованих)
3 ст. л. какао-порошка
½ склянки/40 г меленої вівсянки
4 ст. л. кленового сиропу/фінікового/або будь-якого підсолоджувача
2 ст. л. розплавленої кокосової олії
2 ч.л. екстракту ванілі
½ склянки/ 90 г шоколадних чіпсів/ гіркого шоколаду
½ ч.л. порошку для випічки
дрібка солі
2 ст. л. чіпсів/шоко-крихти для прикраси
Як зробити
Розігріти духовку до 350 F/180 °C.
Покладіть все, крім шматочків шоколаду в кухонний комбайн і змішайте до однорідності.
Додати в ½ чашки (90 г) шоко-крихти, добре вимішати і викласти у форму, застелену пергаментом.
Випікати в духовці протягом 16-20 хвилин, поки зубочистка після втикання не залишиться сухою. Не перетримуйте.
Вийміть з духовки, посипте двома столовими ложками шоколадної стружки і залиште на 15 хвилин, до остигання, перед тим, як вийняти з форми.
Розріжте на порції.
Особливо смачно подавати брауні ще теплим – він вологий, м’який та особливо ароматний. Але десерт легко переживе кілька днів у холодильнику, а під час подачі можна трохи розігрівати.
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.