fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Як правильно заварювати чай?

25.05.2017

Навіть ті, хто любить каву, іноді із задоволенням зраджують її з чашкою чаю. Адже чаю існує безліч видів. Кожен з них має свій особливий смак та аромат, який найкраще розкривається при правильному заварюванні.

Sencha

Колір: жовто-зелений

Аромат та смак: солодкуватий, ароматний

Температура заварювання: розігріта вода 70-77 °C

Час заварювання: близько 1-2 хв.

Кількість чаю: 1* чайна ложка на чашку (2-3 грами на 120 мл)

Gunpowder

Колір: жовтий

Аромат та смак: димчастий, з дубовими та трав’яними нотами.

Температура заварювання: розігріта вода. 90 °C

Час заварювання: близько 45-60 сек + на 30 сек більше при кожному наступному заварюванні

Кількість чаю: трохи менше 1* чайної ложки на чашку (120 мл)

Jasmin

Колір: жовто-зелений

Аромат та смак: ніжний смак та яскравий, квітковий аромат

Температура заварювання: розігріта вода. 80 °C

Час заварювання: 2-4 хв.

Кількість чаю: 1* чайна ложка на чашку (120 мл)

Darjeeling

Колір: жовто-коричневий

Аромат та смак: тонкий, вишуканий смак, без дубильного ефекту

Температура заварювання: розігріта вода. 70 °C

Час заварювання: 3 хв.

Кількість чаю: 1* чайна ложка на чашку (120 мл)

Earl Grey

Колір: коричневий

Аромат та смак: яскравий, складний, глибокий з цитрусовими нотами

Температура заварювання: розігріта вода. 95-98 °C

Час заварювання: 3-5 хв

Кількість чаю: 1* чайна ложка на чашку (120 мл)

*Рекомендована кількість в 1 чайну ложку поширюється на чаї з цільного листя, якщо

чайний лист дрібний, 1/2 чайної ложки буде цілком достатньо.