fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Кава продовжує життя, а влітку – ще й охолоджує

26.07.2017

Дослідники заявили, що люди, які п’ють каву, довше живуть. Виявлено зв’язок між вживанням напою та зниженням ризику померти через серцеві захворювання, рак, інсульт, діабет та проблеми з нирками. Люди, які випивали під час дослідження чашку на день, на 12 відсотків мали меншу схильність до смерті від зазначених причин, порівняно з тими, хто не пив кави. Цей зв’язок був ще більш відчутним для тих, хто пив від двох до трьох чашок на день – на 18% менший ризик.

Цікаво, що зниження смертності вчені відзначили незалежно від того, пили піддослідні звичайну каву або безкофеїнову – виходить, що справа не в кофеїні.

Поки дослідники визначаться, скільки ароматного відвару випивати бажано, і які саме речовини в ньому особливо позитивно діють на організм, головний висновок – у кавоманів немає приводу боротися зі своєю пристрастю, і бажаний напій потрібно не суворо лімітувати, а повноцінно насолоджуватися ним!

Холодні кавові напої

У спекотні дні хочеться прохолодного та освіжаючого пиття. Здавалося б, наш герой не з цієї категорії, але ми пропонуємо вам супер-рецепти, які більш ніж вдало перетворюють каву для літа.

Прохолодна з арахісової пастою

Складові:

1 ст. завареної кави, охолодженої 1 ст. л.

арахісової пасти

1/3 ст. кокосового молока

3 ст. л. вершків

1 ч. л. ванільного цукру або трохи натуральної ванілі

жменька кубиків льоду

 

Приготування:

Змішайте кавовий настій, арахісову олію, кокосове молоко, вершки молочні або рослинні, ваніль у блендері протягом хвилини, поки суміш не стане дуже пінистою та добре перемішаною. У свою улюблену чашку додайте лід і вилийте в нього пінисту рідину. Отримуйте задоволення!

Солодкий крижаний з корицею

Складники:

1/4 ст. води

1/4 ст. подрібненої обсмаженої кави

2 палички кориці

2-3 ст. л. підсолодженого згущеного молока, за смаком.

Інструкція:

У мікрохвильовій печі або на плиті нагріти воду кипіння, дати охолонути хвилинку.

Тим часом насипати мелену каву у френч прес, туди ж палички кориці (вони мають лягти на дно горизонтально, щоб пізніше не виникло проблем зі зливанням). Влийте гарячу, але не киплячу воду і злегка перемішайте суміш (стануть у нагоді паличка для їжі або трубочка для коктейлів). Закрийте кришкою для настоювання. Зачекати близько 5 хвилин. Після цього повільно опустіть плунжер на кришці в нижнє положення і вилийте відфільтрований настій у склянку або кухоль. Додайте в 2-3 столові ложки (на смак) згущеного молока і перемішайте до повного розчинення. Вилийте суміш у велику склянку, заповнену льодом, і насолоджуйтесь.

Освіжаючий з малиною

Компоненти:

заварена кава, добре настояна (можна залишати на ніч)

1/4 ст. молока (можна брати рисове чи соєве)

екстракт малини 1/2 чайної ложки

заморожена малина

Приготування:

Заваріть, остудіть. Залишіть у холодильнику на ніч. Наступного дня просто змішайте всі складові у склянці з льодом та відкрийте нову комбінацію смаків.

Кокосова холодна

Елементи:

2 ст. л. завареної міцної (потрійної) кави

2 1/2 ч. л. цукру

1/4 ч. л. ванільної есенції

1/4 ст. кокосового молока

1/4 ст. крижаної води

1/2 ст. охолодженого молока (можна рослинного)

кубики льоду

Інструкція:

Всипте цукор у підготовлену каву і перемішуйте, доки він не розчиниться. Додайте кокосове молоко та ванільну есенцію, перемішайте. Долийте в склянку холодну воду та молоко, киньте кілька кубиків льоду, готове!