fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Марокканські нутові конвертики

04.05.2017

Вегетаріанське блюдо з нуту, обсмаженого з часником, спеціями та томатним соусом – ідеальний вибір для швидкої та здорової вечері.

Складові:

✓2 чашки нуту, готового

✓2 ч. л. олії (найкраще оливкової)

✓1 ст. л. кошерна сіль (натуральна сіль без добавок середньої або великої зернистості)

✓1 ч. л. угорська солодка паприка

✓1/2 ч. л. мелений коріандр

✓1/4 ч. л. подрібнений кайєнський перець

✓1/4 ч. л. мелений імбир

✓1/8 ч. л. мелена кориця

✓Сік половини великого солодкого апельсина

✓1 ч. л. сушеної смородини

✓1 чашка дрібно нарізаних помідорів (або консервовані італійські помідори)

✓Жменя кінзи (приблизно 1/3 чашки)

✓4 цільнозернові конвертики з лаваша

Приготування:

Якщо ви віддаєте перевагу смаку свіжоприготовленого, а не консервованого нуту, завжди тримайте в холодильнику запас цих бобів. Щоб приготувати боби гарбанзо (або нут), спочатку промийте їх та замочіть на ніч у воді. Вона має покривати їх на пару сантиметрів.

Наступного ранку злийте воду, ще раз промийте, залийте свіжою водою і варіть приблизно годину-півтори на слабкому вогні. Можна зберігати у холодильнику 4-5 днів. Заморожений продукт можна використовувати кілька місяців.

Сіль, паприка, коріандр, кайєнський перець, імбир та кориця змішуються в окремій ємності. Поки що убік.

Розігрійте оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні та додайте основний інгредієнт, подрібнений часник та 2 чайні ложки суміші приправ. Обсмажте протягом 5 хвилин, поки часник не сильно пахне, але і ще не почне підгоряти.

Додати апельсиновий сік, смородину і тушкувати кілька хвилин.

Додайте помідори і готуйте 5-7 хвилин, доки соус не загусне. Присипте кінзою.