Вегетаріанське блюдо з нуту, обсмаженого з часником, спеціями та томатним соусом – ідеальний вибір для швидкої та здорової вечері.
Складові:
✓2 чашки нуту, готового
✓2 ч. л. олії (найкраще оливкової)
✓1 ст. л. кошерна сіль (натуральна сіль без добавок середньої або великої зернистості)
✓1 ч. л. угорська солодка паприка
✓1/2 ч. л. мелений коріандр
✓1/4 ч. л. подрібнений кайєнський перець
✓1/4 ч. л. мелений імбир
✓1/8 ч. л. мелена кориця
✓Сік половини великого солодкого апельсина
✓1 ч. л. сушеної смородини
✓1 чашка дрібно нарізаних помідорів (або консервовані італійські помідори)
✓Жменя кінзи (приблизно 1/3 чашки)
✓4 цільнозернові конвертики з лаваша
Приготування:
Якщо ви віддаєте перевагу смаку свіжоприготовленого, а не консервованого нуту, завжди тримайте в холодильнику запас цих бобів. Щоб приготувати боби гарбанзо (або нут), спочатку промийте їх та замочіть на ніч у воді. Вона має покривати їх на пару сантиметрів.
Наступного ранку злийте воду, ще раз промийте, залийте свіжою водою і варіть приблизно годину-півтори на слабкому вогні. Можна зберігати у холодильнику 4-5 днів. Заморожений продукт можна використовувати кілька місяців.
Сіль, паприка, коріандр, кайєнський перець, імбир та кориця змішуються в окремій ємності. Поки що убік.
Розігрійте оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні та додайте основний інгредієнт, подрібнений часник та 2 чайні ложки суміші приправ. Обсмажте протягом 5 хвилин, поки часник не сильно пахне, але і ще не почне підгоряти.
Додати апельсиновий сік, смородину і тушкувати кілька хвилин.
Додайте помідори і готуйте 5-7 хвилин, доки соус не загусне. Присипте кінзою.
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.