fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Маш: спробувати даси чи не даси?

11.01.2018

Боби маш і овочевий каррі

Куркума використовувалася у традиційній китайській медицині та аюрведі протягом тисяч років. Вона є ефективним протизапальним засобом, має дуже потужні антиоксидантні властивості, що служить профілактикою ракових захворювань. Ще одна дивовижна перевага куркуми – детоксикація печінки!

Боби маш також відмінно підходять для печінки, жовчного міхура та детоксикації організму.

Складові

Індійські боби маш
1 ½ склянки сушених бобів
3 склянки води
1 ст.л томатної пасти
½ дрібно нарізаної цибулини
2 зубчики часнику
1 ч.л. солі
1 ч.л. куркуми
1 ч.л. суміші спецій «garam masala»
¼ склянки сушеної журавлини

Овочевий каррі
1 велика солодка картопля
1 червоний перець
1 склянка нарізаних грибів
2 великі моркви
1 дрібно нарізана цибулина
2 зубчики часнику
½ склянки сирих кеш’ю
1 склянка органічного кокосового молока
1 ч.л. солі
1 ч.л. порошку куркуми
1 ч.л. суміші спецій «garam masala»
½ ч.л. паприки
½ ч.л. сухого імбиру
1 ч. л. кокосової олії

Приготування

Індійські боби маш

Варіть усі інгредієнти у великій каструлі до випаровування води та готовності бобів, періодично помішуючи.

Овочевий каррі

На невеликому вогні нагрійте олію у великій каструлі або глибокій сковороді. Додайте всі овочі та тушкуйте близько 5 хв, перемішайте.

Додайте спеції, сіль та кокосове молоко. Змішайте із овочами.

Накрийте кришкою і приблизно через 10 хв спробуйте, можливо, треба додати якихось спецій.

Тушкуйте до повної готовності, приблизно 5-10 хв.

Зніміть кришку і дайте покипіти на маленькому вогні, дозволяючи кокосовому молоку трохи уваритися.

Приблизно через 10 хв ваш каррі має стати густішим.

Подавайте з бобами маш. Перед подачею посипте блюдо дрібно нарізаною зеленою петрушкою.

Одна порція:

Енергетична цінність 523 ккал

Вуглеводи 59 г

Жири 24 г

Білки 18 г

 

Салат з пророщеними бобами маш

Це дуже простий, дуже поживний та дуже смачний салат з пророщених індійських бобів маш.

Складові

1 склянка пророщених сухих бобів маш
1 ч.л. рослинної олії
1 середня цибулина, нарізана тонкими півкільцями
1 помідор, дрібно нарізаний кубиками
2 зелені чилі (почистити насіння)
2 зубчики часнику, пропущених через часникодавку
2 ч.л. порошку коріандру
1 ч.л. порошку кмину
¼ ч.л. порошку куркуми
2 ч.л. індійських спецій garam masala
сік ½ лимона
1 ч.л. цукру (за бажанням)
¼ склянки дрібно нарізаної зелені кінзи сіль за смаком

Приготування

Нагрійте олію у великій сковороді або каструлі з товстим дном. Додайте цибулю та щіпку солі. Гасіть, поки цибуля не стане золотистого кольору.

Додайте часник та зелені чилі, помідори, куркуму, коріандр та порошок кмину. Гасіть, поки помідор не стане м’яким.

Додайте пророслі боби і добре перемішайте.

Накрийте кришкою і дозвольте бобам готуватися на середньому вогні 15 хв, помішуйте за потребою.

Щоб овочі не пригоріли, додайте трохи води.

Додайте сіль за смаком, цукор та лимонний сік. Змішайте із зеленню кінзи.

Подавайте салат гарячим.

Рецепт розрахований на 8 порцій.

В одній порції:

Енергетична цінність 40 ккал

Вуглеводи г

Жири 0,8 г

Білки 2,7 г

Як пророщувати боби

Переберіть та ретельно промийте боби маш у проточній воді.

Покладіть боби в контейнер і повністю залийте водою на ніч.

Прополощіть боби в друшляку під струменем холодної води.

Накрийте друшляк кухонним рушником і відкладіть. Двічі на день промивайте бобові, дайте стекти воді, а потім знову відкладіть їх, накривши кухонним рушником.

Через день ви повинні побачити маленькі білі пагони. Можна залишити боби ще на один день, продовжуючи промивати і стікати, щоб пагони стали трохи більшими.

І все.

Пророщування бобів – це робота, яка не вимагає багато часу та зусиль, але вона робить здорове харчування ще здоровішим. Кількість протеїнів, вітамінів і мінералів у бобових зростає, коли вони проростають, і вони стають легкозасвоюваними.