fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Переваги загадкового кероба

19.07.2016

Мало хто не любить шоколаду. Зате ви, напевно, знаєте багатьох, кого можна назвати шоколадоголіком. Таким людям дуже складно відмовитися від улюблених ласощів, оскільки знайти гідну заміну цьому кофеїновмісному приємному солодко-гіркому продукту дуже складно.

kerob05

Спробуйте кероб. Так, це не шоколад, але схоже. Для початку подолання шоколадозалежності – дуже навіть нічого. Можливо, відмовитися від рідкісного шматочка хорошого шоколаду до чаю Вам все ж таки не вдасться, але в багатьох випадках цей продукт здатний стати відмінною альтернативою.

На відміну від шоколаду, кероб солодкий від природи, з низьким вмістом жиру і високим вмістом клітковини містить кальцій, і в ньому немає кофеїну. У багатьох з підвищеною чутливістю до кофеїну шоколад навіть може викликати мігрені, тому, безумовно, кероб має свої переваги.

Кероб виготовляється зі стручків дерева, що росте біля Середземного моря. Стручок містить солодку, їстівну м’якоть. Після сушіння та обсмажування м’якоть подрібнюється на порошок, який схожий на какао-порошок і може успішно замінювати його в рецептах, але при цьому кероб має власний унікальний смак та текстуру.

Якщо Ви ще ніколи не куштували кероб, обов’язково виправте це. У ньому солодкий, м’який смак поєднується з великою кількістю пектину, розчинної клітковини. Зазвичай його застосовують також при розладах шлунка.

Є безліч цікавих рецептів з кероба, наприклад, з цього продукту можна приготувати чудовий зимовий пряний напій, який дуже сподобається любителям гарячого какао, а також підійде для приготування всіляких домашніх печива і цукерок. Навіть не обов’язково шукати якісь спеціальні рецепти – Ви можете просто замінити їм какао у своїх коханих!

kerobКероб замінюють какао у співвідношенні 1:1, або можна використовувати півпорції какао та півпорції кероба.

– В інтернет-магазинах також можна знайти «шоколадні» чіпси з кероба для випічки.

– Випічка без жиру? Немає проблем! Замість вершкового масла в деяких рецептах можна використовувати трохи більше пюре із яблук, груші, банана або іншого фруктового пюре.

– Кероб легко пригорає! Температура випічки з керобом повинна бути дещо нижчою, ніж при використанні какао.

– Додати столову ложку порошку кероба в хлібне тісто, щоб отримати багатий темний колір.

– Зберігати кероб потрібно в герметичному контейнері в прохолодному сухому місці.

Вже хочеться спробувати, але не можете вигадати, з чого почати? Ось кілька чудових ідей, як можна правильно «пристосувати» кероб та отримати чудовий результат.

Спробуйте все!

• Випікайте торт з керобом – шоколадний торт-обманка!

• Посипте заморожений йогурт або морозиво порошком кероба, а перед ним змішайте.

• Змішайте арахісове або мигдальне масло з керобом, медом та спеціями (кориця, мускатний горіх, імбир, кардамон, ваніль). Сформуйте кульки та насолоджуйтесь такими корисними цукерками, або подавайте їх із яблуками, грушами, персиками чи апельсинами.

• Зробіть смузі з молока або фруктового соку із замороженими фруктами, горіховою пастою та порошком кероба.

• Зробіть млинці з керобом: замініть 1/4 чашки звичайної муки в рецепті на кероб, при цьому поклавши в тісто трохи більше олії, і не додавайте цукор. Подавайте з полуницею, волоськими горіхами або чистим кленовим сиропом.

• Зробіть найсмачніші мюслі з керобними чіпсами, сухофруктами, цільнозерновими пластівцями та подрібненими горіхами.
Замовляйте та біжіть готувати!

Ви можете придбати кероб тут.