fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Рецепти з коричневого рису: як його приручити

20.12.2017

Салат із коричневого рису з кропом

Цей багатий білком веганський салат поєднує в собі дивовижні текстури коричневого рису, зелених бобів, грибів та квасолі ліми. Все це під соусом з апельсинів з ароматними спеціями та горіхами.

Складові

3/4 ст. відвареного коричневого рису
2 ст. зеленої стручкової квасолі (можна використовувати заморожену)
1 ст. нарізаних грибів (можуть бути мариновані)
2 ст. замороженої або консервованої квасолі ліми (можете використовувати будь-яку іншу квасолю або нут)
1 маленька цибулина, тонко нарізана
1 ч. л. кокосової олії
1 ст. свіжого кропу, дрібно порізаного

Соус 1 ст. насіння коріандру 1 ч.л. насіння кмину

2 сухі червоні чилі 1 ч.л. меленого чорного перцю сік з одного великого апельсину

2 ст. бальзамічного оцту 10 шт.
горіхів кеш’ю
1 ч. л. кокосової олії
сіль за смаком

Приготування

Для соусу нагрійте 1 ч. л. кокосового масла і додайте насіння коріандру та кмину. Обсмажте близько 2 хвилин на середньому вогні, поки вони не почнуть набувати золотистого кольору. Перекладіть у блендер.

Додайте в блендер червоні чилі, апельсиновий сік, бальзамічний оцет, горіхи кешью, сіль та мелений чорний перець. Змішуйте все, поки консистенція заправки не стане гладкою та кремовою.

У каструлі нагрійте масло і додайте цибулю з сіллю і меленим чорним перцем. Підтушіть на середньому вогні протягом 5 хвилин або доти, доки цибуля не стане напівпрозорою, але не почне золотитися.

Додайте гриби, зелені стручки, квасолю ліми і добре перемішайте.

Нехай овочі тушкуються близько 5 хвилин, до готовності бобів. Слідкуйте, щоб квасоля не стала занадто м’якою і не втратила форму.

Додайте вже відварений до готовності коричневий рис, кріп та апельсиновий соус. Змішайте все добре разом і зніміть із плити.

Подавайте теплим чи холодним.

Салат із коричневого рису з пряною смаженою морквою, фетою, горіхами + лимонна заправка

Складові

5 шт. великої моркви, нарізати діагональними скибочками завтовшки 1 см
1/4 ст. нарізаних стебел кінзи
3 ст. оливкової олії
2 ч.л. насіння кмину
2 ч.л. меленого коріандру
1 ч.л. паприки
1 ч.л. меленої куркуми
1 ст. (200 г) коричневого рису
1 3/4 ст. (435 мл) води
1/2 ст (100 г) висушених ягід смородини чи родзинок
2 ст. злегка підсмажених кедрових горіхів
пучок крупно порізаної петрушки
подрібнена фета для прикраси салату (необов’язково)

Лимонна заправка:
1/4 ст. (60 мл) лимонного соку
1 ст.л яблучного оцту
2 ч.л. меду
3 ст. оливкової олії першого віджиму

Приготування

Розігрійте духовку до 200°C.

Змішайте у великій мисці моркву, стебла кінзи, оливкову олію, кмин, коріандр, паприку, сіль, свіжозмелений чорний перець і 1/2 ч.л. куркуми. Розкладіть все в один шар на лист і запікайте протягом 25-30 хв, часто помішуючи, поки овочі не стануть ніжними і золотистими. Відкладіть убік і дайте охолонути.

Тим часом добре промийте рис і поставте варити, додавши 1/2 ч.л. куркуми та 1 3/4 склянки (435 мл) води під щільно закритою кришкою. Варіть рис на маленькому вогні до готовності (40-45 хв.). Зніміть з вогню, але залиште кришку закритою ще 10 хв., охолодіть до кімнатної температури.

Щоб зробити лимонне заправлення, збийте всі інгредієнти.

Змішайте рис із заправкою, запеченою морквою, спеціями, смородиною, кедровими горішками, кінзою та петрушкою. Перед подачею посипте зверху подрібненою фетою.

Якщо у вас залишився салат, то він чудово почекає до наступного дня в холодильнику, і принесе вам задоволення.

Салат з коричневого рису з журавлиною, волоськими горіхами, м’ятою та фетою

Складові

3 ст. оливкової олії першого віджиму
1 цибуля шалот, дрібно подрібнити
1,5 ст. короткозернистого коричневого рису
3 ст. овочевого бульйону
мелений чорний перець та сіль за смаком
0,5 ст. волоських горіхів
0,25 ст. червоного винного оцту
0,5 ст. сушених журавлин
2 ст. свіжої м’яти, нарізаної
100 гр подрібненого сиру фета

Приготування

У великій каструлі розігрійте 2 ст. олії та додати рис. Обсмажуйте на помірному вогні близько 3 хв. Додайте бульйон, сіль та перець, доведіть до кипіння. Накрийте і тушкуйте на повільному вогні доти, поки бульйон не буде поглинений, а ніжний рис (близько 45 хв.). Зніміть з вогню та залиште на 10 хвилин. Перемішайте вилкою.

Розігрійте духовку до 180 ºС. Розкладіть волоські горіхи на невеликому аркуші для випічки і запікайте 10 хвилин. Викладіть на тарілку і дайте охолонути. Крупно поріжте. Обсмажити горіхи можна раніше і зберігати в герметичному контейнері.

Змішайте рис з 1 ст.л. оливкової олії, червоним винним оцтом, волоськими горіхами, журавлиною, м’ятою та фетою.

Коричневий рис з цукіні та сирами

Складові

1 ч.л. оливкової олії
1/3 ст. нарізаної жовтої цибулі
1/2 ч.л. подрібненого часнику
1/2 ст. сирого коричневого рису
1 1/2 ст. овочевого бульйону
сіль та чорний перець за смаком
2 ст. натертих цукіні (дати стекти зайвому соку)
3/4 ст. подрібненого сиру моцарелла
1/4 ст. подрібненого сиру пармезан
1/4 ст. знежиреного грецького йогурту

Приготування

У каструлі середнього розміру нагрійте оливкову олію, додайте цибулю та часник. Обсмажуйте протягом декількох хвилин, поки цибуля не набуде прозорості і стане м’якою.

У сухий рис насипте сіль і перець, прогрійте і потім влийте овочевий бульйон. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою та варіть на невеликому вогні близько 40 хв.

Як тільки рідина буде поглинена, а рис готовий, додайте подрібнені кабачки та сири, перемішуйте доти, доки сир не почне плавитися.

Зніміть з вогню та змішайте з грецьким йогуртом.

При необхідності приправте сіллю та перцем, і негайно подавайте.

Пудинг із коричневого рису

Рецепт розрахований на 6 порцій.

Складові
4 ст. води
2 ст. довгого коричневого рису
1 ½ ст. мигдального молока
¼ ст. меду
дрібка солі
1 ст. несолоної олії
½ ч.л. ванілі
1 ст.л. кориці

Приготування

Доведіть воду до кипіння та додайте рис. Накрийте кришкою каструлю і, періодично помішуючи, варіть до повного поглинання води (близько 25 хв.). Додайте молоко та інші інгредієнти, варіть ще 5 хв., постійно помішуючи. Рисовий пудинг має стати густим.

Перекладіть готовий пудинг в один великий контейнер або невеликі чашки, порційно. Подавати можна холодним чи теплим, посипавши горіхами, корицею тощо.

Обов’язково зберігайте готовий пудинг у холодильнику.