fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Ваш улюблений та корисний какао

21.11.2016

kakaobobiКорисний порошок какао

Раніше ми вже писали про дивовижні властивості какао-бобів і, можливо, Ви вже встигли спробувати цей «мінерально-енергетичний комплекс».

Какао-боби — це, звичайно, найкорисніший, але не єдиний варіант, як можна правильно підзарядити свій організм. Гідна альтернатива – какао-порошок, який можна використовувати для приготування улюблених корисних страв. Але страви вийдуть дійсно корисними за двох умов: по-перше, у Вас буде дійсно хороший какао-порошок і, по-друге, рецепти Ви візьмете зі здорової кухні, з мінімальним вмістом цукру.

В какао міститься близько 300 різних елементів, тому воно вже широко відоме як «superfood». У списку цих 300 є протеїни, вуглеводи, вітаміни, мінерали, жири та антиоксиданти.

Причому антиоксиданти – це, як правило, найвагоміший аргумент на захист какао та шоколаду, оскільки жодний інший продукт не може зрівнятися з какао за вмістом цих цінних компонентів. Безліч досліджень, проведених у різних країнах, доводять, що саме какао є найкращим джерелом антиоксидантів-танінів. За кількістю антиоксидантів на одиницю ваги йому поступаються навіть ягоди годжі та асаї, відомі своїми лікарськими властивостями.

У будь-якому магазині ми можемо купити порошок какао, але не всі однакові порошки. У сирому какао вчетверо більше антиоксидантів, ніж у традиційному. А якщо вибирати не просто сире, а органічне какао, то Ви можете бути впевнені, що воно захищене від пестицидів (практично обов’язковий атрибут його приготування). До того ж великий відсоток какао сьогодні виробляється з ГМО-бобів какао.

Без сумніву, сире какао корисніше, але тільки в тому випадку, якщо Ви купуєте його у сумлінного виробника, тому що в процесі ферментації какао може бути заражене бактеріями, комахами та грибками. Звичайне какао після ферментації сушиться під впливом дуже високих температур – так гинуть шкідливі бактерії, але також знищуються і майже всі корисні властивості. Так зване «сире» – це також термічно оброблене какао, але в більш щадному температурному режимі.

У результаті виходить, що какао цілком гідне поваги завдяки своїм властивостям та вмісту корисних речовин. Але вживати його потрібно без фанатизму, тому що велика ймовірність, що деякі з майже трьох сотень складових цього продукту у великих кількостях можуть викликати індивідуальну непереносимість, і при підвищеній чутливості можуть виявитися перезбудженням нервової системи, головним болем або алергічною реакцією. А вплив багатьох із цих речовин на організм поки що взагалі точно не вивчений.

Для какао принцип «що більше, тим краще» не працює. Дослідники погоджуються, що близько 40 г сирого какао (приблизно 4-6 ч.л.) – це достатня добова норма, щоб отримати всі його корисні властивості і не завдати шкоди організму.