fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Вегетаріанські рецепти з машу: поповнюємо білок у раціоні

04.01.2018

Аюрведа розглядає боби маш, як короля всіх бобових. Вважається, що вони здатні збалансувати три доші в нашому тілі, легко засвоюються, насичують організм білком та іншими важливими речовинами, сприяють виведенню токсинів. Це незамінний продукт для тих, хто тримається веганського або вегетаріанського типу харчування.

Ми підготували вам кілька рецептів з використанням бобів маш, щоб показати, що деякі харчові обмеження ще не означає обмеження у смаку та різноманітності.

 

Аюрведичний фалафель зі спеціями

Складові
1 склянка замочених на ніч бобів маш
1 маленька цибулина
2-3 зубчики часнику
1/2 склянки нарізаної кінзи та петрушки
1-2 ч.л. насіння кмину та коріандру
1 ч.л. сушеної паприки та куркуми
3-5 ч.л. картопляного крохмалю (необов’язково)
сіль за смаком

Приготування

Відваріть попередньо замочені боби.
Подрібніть у кухонному комбайні всі інгредієнти, крім крохмалю, в однорідну масу.

Змішайте суміш інгредієнтів із картопляним крохмалем і сформуйте кульки фалафеля.

Сформовані кульки залиште у холодильнику на 30-40 хвилин, щоб вони закріпилися і добре тримали форму.

Обсмажте фалафель із машу в олії на сковороді. Якщо ви боїтеся зайвого жиру, то можете приготувати їх майже без масла. Для цього сплюсніть кульки і обсмажуйте їх на змащеній рослинною олією сковорідці на маленькому вогні з обох боків.

Усього у вас вийде 4-6 фалафелів.

Загальна енергетична цінність 864 ккал

Вуглеводи 164 г

Жири 2 г

Білки 52 г

 

 

Детокс суп зі шпинату та маша

Холодна осінь – час насолодитися гарячими поживними супами. Сезонна їжа сприяє детоксикації та зниженню ваги.

Складові

1 склянка добре розварених бобів маш
1/2 склянки крупно нарізаного шпинату
1/2 склянки моркви, порізаної кубиками
2-4 склянки води або овочевого бульйону
1 склянка нарізаної цибулі-порею або зеленої цибулі
1/2 склянки подрібненої селери
1-2 ч.л. нерафінованої рослинної олії (краще кунжутної або оливкової)
1 ст.л пасти з фініків
1 ч.л. свіжого тертого імбиру
2 зубчики часнику (пропустити через часнодавку)
½ -1 ч.л. меленого чорного перцю
2 ч.л. меленого кмину
1/4 ч.л. кардамону
1 ч.л. запашного перцю
1-2 ч.л. соку лимона чи лайма
сіль за смаком
щіпка подрібненого перцю чилі (за бажанням)

Приготування

У глибоку каструлю влийте олію та обсмажте подрібнені овочі та приправи, крім шпинату та бобів. Тушкуйте протягом 5-10 хв.

Тепер додайте шпинат та воду/бульйон до суміші. Тушкуйте ще кілька хвилин.

Насамкінець додайте боби маш і тушкуйте доти, поки все не буде добре приготовлене.

Подрібніть суп блендером до консистенції, яка вам подобається.

Перед подачею прикрасьте петрушкою та кружечками помідорів. Маленькі кубики авокадо теж добре поєднуються із цим супом.

Загальна енергетична цінність 854 ккал

Вуглеводи 83 г

Жири 30 г

Білки 35 г