fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Як приготувати білу квасолю просто

18.05.2017

Злегка обсмажені томати вибухають смаком у роті, а свіжа зелень та бальзамічний оцет по-справжньому пожвавлюють страву. Подавайте в якості основної смакоти до бульйончика з часниковими грінками або як гарнір до смаженого на грилі м’яса.

Порцій: 4-6

Складові:

• 220 грам сушеної квасолі каннелліні (можна вільно замінити будь-якою іншою білою квасолею), попередньо вимоченою та приготовленою (або дві 400-грамові банки консервованої промитої)

• 1/4 чашки оливкової олії

• 1-1/2 чашки нарізаної цибулі (одна велика або дві маленькі цибулини)

• 3 великі подрібнені зубчики часнику

• 500 грам помідор черрі або вершків, що розрізають навпіл

• 1-1,5 ч. овочевого бульйону

• 1-1/2 ч. л. томатної пасти

• 1-1,5 ч. л. бальзам. оцту

• сіль, перець

• дві ст. ложки свіжого подрібненого базиліка

• 2 ст. лож. дрібно нарізаної м’яти (не сушеної)

Приготування:

1. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості та напівпрозорості (близько 8 хвилин). Не засмажуйте його. Плюс часник і готувати ще хвилину.

2. Туди ж – помідори, основний інгредієнт, бульйон, томатну пасту та бальзамічний оцет. Посоліть і поперчіть за бажанням. Рекомендуємо приблизно чайну ложку солі та чверть ч. л. перцю, але це залежить від бобових, які йдуть у хід (консервовані вже трохи підсолені). Доведіть до кипіння і варіть приблизно 3-5 хвилин, поки помідори не стануть м’якими, але і не втратить свою форму. Спробуйте на сіль та перець. Зверніть увагу: соус спочатку може сильно пахнути оцтом. У процесі приготування цей запах зникне. Перед подачею посипте базиліком та м’ятою. Перекладіть у тарілку для гостей. Можете сміливо досипати ще зелені. Гарячим – на стіл!

Ми рекомендуємо при можливості використовувати саме сушені бобові. Якщо ви хочете отримати справді смачну квасолю без різних добавок та консервантів, єдиний спосіб – самостійно вимочити, висушити та приготувати її.

Почніть з обсмажування цибулі до м’якості та напівпрозорості на оливковій олії. Потім додайте часник та готуйте ще хвилину.

Покладіть томати чері.

Потім додайте квасолю, овочевий бульйон, томатну пасту та бальзамічний оцет. Продовжуйте готувати на повільному вогні протягом декількох хвилин, щоб розігріти квасолю та помідори, потім приправте за смаком сіллю та перцем.

Перед подачею на стіл посипте свіжою зеленню, щоб зберегти її чудовий зелений колір.

Смачного!