Злегка обсмажені томати вибухають смаком у роті, а свіжа зелень та бальзамічний оцет по-справжньому пожвавлюють страву. Подавайте в якості основної смакоти до бульйончика з часниковими грінками або як гарнір до смаженого на грилі м’яса.
Порцій: 4-6
Складові:
• 220 грам сушеної квасолі каннелліні (можна вільно замінити будь-якою іншою білою квасолею), попередньо вимоченою та приготовленою (або дві 400-грамові банки консервованої промитої)
• 1/4 чашки оливкової олії
• 1-1/2 чашки нарізаної цибулі (одна велика або дві маленькі цибулини)
• 3 великі подрібнені зубчики часнику
• 500 грам помідор черрі або вершків, що розрізають навпіл
• 1-1,5 ч. овочевого бульйону
• 1-1/2 ч. л. томатної пасти
• 1-1,5 ч. л. бальзам. оцту
• сіль, перець
• дві ст. ложки свіжого подрібненого базиліка
• 2 ст. лож. дрібно нарізаної м’яти (не сушеної)
Приготування:
1. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості та напівпрозорості (близько 8 хвилин). Не засмажуйте його. Плюс часник і готувати ще хвилину.
2. Туди ж – помідори, основний інгредієнт, бульйон, томатну пасту та бальзамічний оцет. Посоліть і поперчіть за бажанням. Рекомендуємо приблизно чайну ложку солі та чверть ч. л. перцю, але це залежить від бобових, які йдуть у хід (консервовані вже трохи підсолені). Доведіть до кипіння і варіть приблизно 3-5 хвилин, поки помідори не стануть м’якими, але і не втратить свою форму. Спробуйте на сіль та перець. Зверніть увагу: соус спочатку може сильно пахнути оцтом. У процесі приготування цей запах зникне. Перед подачею посипте базиліком та м’ятою. Перекладіть у тарілку для гостей. Можете сміливо досипати ще зелені. Гарячим – на стіл!
Ми рекомендуємо при можливості використовувати саме сушені бобові. Якщо ви хочете отримати справді смачну квасолю без різних добавок та консервантів, єдиний спосіб – самостійно вимочити, висушити та приготувати її.
Смачного!
Автор блога В моем активном ритме жизни, йога — способ найти баланс и внутреннюю гармонию, путь к тому, чтобы понять мир и свое место в нем. Мне нравится изучать йогу, делиться знаниями об этой древней практике, во всех ее проявлениях. Думаю, счастье должно идти от самого сердца, чтобы мы могли наполнять им мир вокруг.