fbpx
(073) 922 44 90
(050) 338 55 32
yogamarket2014@gmail.com
Працюємо: пн-пт 9:00-18:00
Вихідні: сб, нд
Корзина

Як приготувати квасолю з кукурудзою?

27.02.2017

Літній суккоташ

Суккоташ міг з’явитися як варіант дешевої страви в період депресії, але виявився смачним та ситним, а тому, як і раніше, не забутий. Існує багато різних способів приготування суккоташа, але в більшості з них основою є обсмажена кукурудза і дрібна квасоля (часто лимська).

Підготовка – 5 хв

Приготування – 15 хв

Загальний час – 20 хв

Складові:

  • 1 невелика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 450 г замороженої дрібної квасолі (можна лімської);
  • 450 г заморожених зерен кукурудзи;
  • 1⁄2 чайної ложки сушеного чебрецю;
  • за смаком свіжомеленого перцю;
  • 1 чайна ложка солі (або до смаку);
  • 1 великий помідор;
  • пучок свіжої петрушки (за бажанням).

Інструкція

1. Якщо замість лімської ви використовуєте традиційні сорти квасолі, спочатку потрібно відварити її до готовності. Іноді зручніше це зробити заздалегідь – відварена квасоля легко зачекає кілька днів до “Х” в холодильнику.

2. Наріжте цибулю і пропустіть часник через часникодавку. Обсмажте у великій каструлі на середньому вогні з 2 столовими ложками олії, поки цибуля не стане м’якою та прозорою (близько 5 хвилин).

3. Додайте розморожену квасолю та кукурудзу. Туди ж – приблизно половину чайної ложки солі. Не пошкодуйте свіжомеленого перцю і половину чайної ложки чебрецю. Пасеруйте овочі, поки вони не прогріються і не стануть м’якими (приблизно 10 хвилин).


4. Поки квасоля та кукурудза пасеруються, наріжте кубиками помідор і крупно порубайте листя петрушки.

5. Після того, як основні інгредієнти стануть м’якими, розбавте їхню компанію помідорами та петрушкою.

Приправте кількістю солі, перцем і чебрецем, що залишилася за смаком (рекомендуємо близько 3⁄4 чайної ложки солі). Подавати смакоту потрібно теплою.

Додати рибу, келих прохолодного білого вина, і ви отримаєте літнє супер-пупер блюдо!